Skip to main content

Öfverpriset

En stipendietävling för avgångselever

Öfverpriset är en stipendietävling där avgångselever från länets gymnasieskolor tävlar med sin kunskap om Kalmar län. Tävlingen består av två delar. Den första delen är ett skriftligt kvalificeringsprov.

Den andra delen utgörs av finalen på Kalmar Slott, där tre finalister gör upp om första-, andra- och tredjepris. Dessa består av stipendier på 10.000 kr, 5.000 kr och 3.000 kr. Dessutom föräras den vinnande elevens skola det unika vandringspriset – en glasstatyett särskilt formgiven för Öfverpriset av glaskonstnären Bertil Vallien. Själva finalen är samtidigt ett publikt kulturevenemang med kåsörer som delar med sig av sin kunskap, musiker och artister som står för underhållningen och konstnärer som visar sin konst.

Alla som deltar i Öfverpriset är vinnare – oavsett om Du är tävlande eller åhörare ökar Din kunskap om Kalmar län.

Kåsörer

Ovan återfinns några av de kåsörer som medverkat genom åren. Uppe från vänster: Herman Lindqvist, Odd Zschiedrich, Tomas Arvidsson samt Karin Wahlberg.

Partners

Öfverpriset har, sedan starten, varit ett samarrangemang mellan Barometern, Kalmar Slott, Kalmar läns gymnasieförbund, Kalmar läns museum, Wilson Creative och Juristfirman Öfver AB samt med benäget bistånd från ett antal sponsorer.

Vandringspriset

Vandringspriset, en glasstatyett, är skänkt av konstnären Bertil Vallien, Orrefors Kosta Boda.

Vi hjälper er!

Vi är naturligtvis behjälpliga i en mängd andra juridiska frågor.